Návrh a konstrukce modelu automatické galvanizační linky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o návrhu a konstrukci modelu linky pro galvanické pokovení. První část je zaměřena na sestavení vhodného technologického postupu pro pokovení a rozložení pracovních van. Dále se zabývá návrhem mechanické konstrukce, elektroinstalace a výpočtem a volbou vhodných pohonných systémů pro model galvanické linky. Součástí práce je také návrh řídícího měniče pro DC motorky a výpočet a konstrukce topných článků pro simulaci vytápění pracovních lázní. V poslední části je pojednáno o řídícím systému pro obsluhu galvanické linky a sestaveném obslužném programu. V příloze jsou uvedeny fotografie zhotoveného modelu, schéma elektroinstalace a obslužný program pro ovládání modelu linky pro galvanické pokovení.
This thesis deals with the design of automated system of electroplating. The first part is centered on designing the technological process for this electroplating and the setout of operating vats. It also deals with the project of mechanical construction, electrical system, with the computing procedure and the optimum choice of gear for galvanic line model. The work includes the design of a DC motor controller, the computing procedure and the construction of heating element for vats heater simulation. The last part of this thesis offers an insight to the control system and the assembled program. In the addendum, the photo of the realized model, the wiring scheme, and the programme transcript for control galvanic line model can be found.
Description
Citation
VONDRUŠ, J. Návrh a konstrukce modelu automatické galvanizační linky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) Ing. Tomáš Nepustil (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Prezentoval svou práci na téma realizace modelu galvanizační linky. Popsal postup technologického návrhu této linky. Shrnul konstrukční uspořádání modelu a popsal pohoné jednotky. Dále zmínil vlastnosti měniče pro tento model a prezentoval fotografie sestrojeného modelu linky. Velmi podrobně popsal elektroinstalaci linky a požadavky na jednotlivé její části. Shrnul vlastnosti řídicích systémů a jejich vlastní funkci. Na prezentaci donesl vytvořený model galvanizační linky a ukázal jeho funkci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO