Studium použitelnosti písků pro přípravu porobetonu v hydrotermálních podmínkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Stavební průmysl je stále expandujícím odvětvím zasahujícím do života každého člověka. Pórobeton je v dnešní době, kdy je nedílnou součástí výroby i ekonomické hledisko, velmi atraktivní a aktuální téma. Jedná se o materiál se specifickými vlastnostmi, díky nimž nachází bohaté uplatnění. Jeho pórovitá struktura zabezpečuje snadnou manipulaci a výborné tepelně izolační vlastnosti. Výběrem zdícího materiálu tak lze ovlivňovat tepelnou úsporu domu " na míru" každému zákazníkovi. I přesto však pórobeton zabezpečuje dostačující pevnosti, takže je vhodný pro realizaci celých staveb i vnitřních nenosných zdí. Zásadní roli hraje složení surovinové směsi, ze které je pórobeton vyroben. Náplní diplomové práce je výzkum vztahu mezi složením použitého plniva, v tomto případě křemičitého písku, a výslednými vlastnostmi pórobetonu.
A building industry is expanding branch all the time and it intervenes in the life of everyone. Aeroconcrete is very attractive and actual subject nowadays because economy is important point of view of production. This material finds a wide-spread use thanks to its specific properties. The good manipulation and great thermal insulating properties are secured by its porous structure. Furthermore, proper material selection provides a saving of power of house for every customer demands. Due to aeroconcrete's sufficient compressive strength it is useful for both constructions and internal walls. Fundamental and very important for final material properties is raw material composition of aeroconcrete. A relationship between composition of filler (quartz sand) and resultant properties of aeroconcrete is an objective of the thesis.
Description
Citation
STRAKA, R. Studium použitelnosti písků pro přípravu porobetonu v hydrotermálních podmínkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Diplomant prezentoval svoji práci stručně, jasně a přehledně, prokázal výbornou odbornou připravenost. Výsledky diplomové práce odpovídají plně požadavkům kladeným na rozsah i obsah. Dotazy oponenta i členů komise byly zodpovězeny zcela přesně a správně se schopností diplomanta k odborné diskuzi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO