Nosná oblouková konstrukce botanického pavilonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce s názvem Nosná oblouková konstrukce botanického pavilonu je vypracována formou realizační dokumentace. Objekt je situován v oblasti s nízkou vegetací, kde okolní objekty výškou nepřesahují 5 metrů. Konstrukce tvaru trojosého elipsoidu, jehož půdorysné rozměry dosahují 42,5 x 30 a vzepětí 7,3 metrů. Střešní plášť je tvořen textilní fólií z vláken PTFE, které jsou ukotveny na vaznicích. Průsvitné textilní fólie jsou užity pro dosažení optimálních podmínek pro rostliny, které jsou pěstovány uvnitř. Nosná konstrukce je z lepených lamelových vazníků, které jsou nakloněny o 45 stupňů a střídavě do sebe zapadají. Důraz je kladen na vizuální stránku konstrukce.
Work called Supporting curved construction of botanical pavilon is developed as realization documentation. The building is situated in an area with low vegetation, where the hight of sorrounding buildings do not exceed 5 metres. Construction of a triaxial ellipsoid shape has a layout dimensions of 42,5 x 30 m and 7,3 m surge. Roof cladding is made from textile sheets from PTFE fibers, which are anchored to the trusses. The translucent textile sheets are used to achieve optimum conditions for plants that are grow inside. The supporting construction is made of glued laminated beams, which are tilted by 45 degrees and alternately fit together. Emphasis is placed on visual design of construction.
Description
Citation
DUCHEČEK, J. Nosná oblouková konstrukce botanického pavilonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO