Vliv metody dotransformace zpřesněného rastru na přesnost katastrální mapy digitalizované

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Transformace zpřesněného rastru je provedena pro digitalizaci sáhových map, aniž by byla detailně analyzována rizika, vyplývající z počtu identických bodů pro zvolenou dotransformaci zpřesněného rastru. Cílem diplomové práce je analýza závislosti použité metody dotransformace na přesnost zpřesněného rastru. Transformace zpřesněného rastru byla provedena pro zvolený počet identických bodů Jungovou, TPS a Ostrovní dotransformací. Shoda zpřesněného rastru a digitální katastrální mapy byla testována v programu Kokeš. Tento test byl poveden na kontrolních bodech v intravilánu katastrálního území.
Transformation of improved rastr is performed for digitalization of fathom cadastral maps, without analyzing in detail the risk arising from the number of identical items for the selected Up-transformation. The diplom’s thesis aims to analyze a influence of up-transformation used method to precision of improved rastr. Transformation of improved rastr was performed for chosen number of determination by Jungova, TPS and Block up-transformation. Agreement of improved raster and digital cadastral map was tested by the system of Kokeš. This test was conducted using checking points in the urban cadastral area.
Description
Citation
SLOWIOCZEK, L. Vliv metody dotransformace zpřesněného rastru na přesnost katastrální mapy digitalizované [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO