Elektroinstalace rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce na téma “Elektroinstalace rodinného domu“ je popsat zákony a vyhlášky související s elektroinstalací, příslušné normy a podmínky pro připojení na distribuční síť (elektrické přípojky nízkého napětí), způsoby připojení a jejich umístění. Dále je práce věnována podmínkám provozu, vnějším vlivům, dimenzování a ukládání kabelů. Zabývá se jištěním a to jeho principy, ochranami, způsoby jištění a hromosvodem. V samostatné kapitole je pojednáno o rozdělení rozvaděčů nízkého napětí a jejich přístrojovém vybavení. V dalším okruhu bakalářské práce je popsána oblast osvětlení a svítidel. Následující kapitola je zaměřena na druhy instalací (klasické a inteligentní), slaboproudé instalace (počítačové rozvody), požární a bezpečnostní elektroinstalaci a zpracování revizní zprávy. V závěru bakalářské práce je ukázka elektroinstalace rodinného domu v praxi.
The goal of this bachelor paper with the topic " Electrical installation in family home" is to describe laws and public notices that relate to an electrical setting; relevant norms and conditions for a connection to a distribution network (low tension service lines); ways of connections and its location. Furthermore, this paper describes operational conditions, external effects, dimensioning, cabel lodgements and protection (its ways, principles, security and conductor). In a separate chapter low tensinon switch-boards distribution and its instrumentation is covered. Another sphere of this bachelor paper is the field of illumination and lamps. The following chapter deals with sorts of electrical setting (classic, intelligent), low-tension electrical setting (PC distributions), fire and safty electrical setting and audit report elaboration. A practical sample of a electrical installation in family home is shown at the end of this paper
Description
Citation
POKORNÝ, M. Elektroinstalace rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Anton Beláň, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentoval svoji bakalářskou práci a v diskuzi odpověděl na všechny položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO