Defibrilátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je rozdělena do šesti tematických okruht. Na začátku se zabýváme anatomií srdce, neboť ta je dtleţitá zejména k dobrému pochopení činnosti srdečního svalu. V následující kapitole shrnujeme srdeční činnost jak z hlediska biologického, tak z hlediska elektrické aktivity, jenţ při jeho činnosti vzniká. Následně je nutno rozebrat moţné nebezpečné stavy vznikající při srdeční činnosti a jejich řešení bez pomoci elektrického výboje a s jeho pomocí. Nejdtleţitější části celé práce je defibrilátor samotný. Nejprve si shrneme teoretické poznatky a poté se zaměříme na návrh externího defibrilátoru, jako přístroje určeného pro pouţití profesionálním zdravotnickým personálem nebo laickou veřejností. Závěrem je nutno uvést upozornění plynoucí ze zacházení s elektrickým proudem, na která je nutno brát zřetel.
This bachelor thesis is devided to six thematic areas. At the beginning we deal with the anatomy of the heart, as it is especially important for a good understanding of cardiac muscle activity. In the following part I summarize the heart activity in terms of both biological and of electrical activity, that occurs during its operations. Furthermore, it is necessary to analyze the potentially dangerous conditions occurring during heart aktivity and their solutions with the help of electrical discharge and without it. The most important part of the whole work is a defibrillator itself. First, I summarize the theoretical knowledge and then I focus on the design of an external defibrillator, a device intended for use by professional medical personnel or by the general public. Finally, it is important to note warnings resuting from manipulating with electrical current.
Description
Citation
KUBŮ, V. Defibrilátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO