Zpracování signálů v systému Flarion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce Zpracování signálů v systému Flarion bylo prostudovat způsoby zpracování signálu ve fyzické vrstvě a architekturu sítě Flarion. Na základě získaných poznatků při studiu fyzické vrstvy bylo za úkolem sestavit v prostředí Matlab model systému a simulace BER v závislosti na poměr vysílaného výkonu a výkonu rušivého signálu. V první části práce je detailní popis fyzické vrstvy Flarionu, probrána je baseband a OFDM modulace, LDPC kódování a frekvenční skákání. V druhém části práce je prostudována architektura sítě, ekvalizace, řízení výkonu, radiových zdrojů, a způsob handoffu. Ve třetí části práce je vytvoření downlink a uplink modelu v Matlab, dále je provedena simulace BER v závislosti na poměr vysílaného výkonu a výkonu rušivého signálu.
The aim of the bachelor’s thesis Signal processing in Flarion System was to examine the signal processing methodsin physical layer and Flarion‘s network architecture. A communication channel was created in Matlab environment, based on the knowledges acquired in the study of the physical layer and the system behaviour was simulated by transmitting data through a noisy channel.
Description
Citation
SZAJKÓ, J. Zpracování signálů v systému Flarion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO