Regulace topného systému a ohřevu teplé užitkové vody v inteligentním domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá regulací topného systému v inteligentním domě. V teoretickém úvodu jsou shrnuty informace o způsobech regulace teploty v místnosti, způsoby ohřívání teplé užitkové vody a regulace její teploty. V práci je navržen matematický model topného systému. Dále je popsáno zapsání matematického modelu do funkčního bloku v B&R Automation Studiu. Na ten je následně vytvořen řídící algoritmus, a vizualizace. Celý celek je pak zhodnocen z hlediska ekonomičnosti a přesnosti regulace.
Work deal about control of heating system in inteligent house. In theoretic prelude are summarized information about ways of control temperature in room, ways of heating hot service water and regulation of her temperature. In work is proposed mathematical model of heating system. Next is descripted inscription of mathematical model into function block in B&R Automation Studio. On it is consequently created controlling algorithm, and visualization. Whole complex is then evaulated in therm of economics and preciseness of regulation
Description
Citation
ŽÁČEK, V. Regulace topného systému a ohřevu teplé užitkové vody v inteligentním domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Ivan Zelinka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO