Řízení kolového podvozku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem toto diplomové práce je popsat elektroniku autonomního venkovního robotu s názvem TIM2. Projekt je skupinový a zde je popsána pouze část projektu, který se týká elektronické části. První část je věnována popisu běžně používaných podvozků v robotice. Je zde uveden podrobný popis jednotlivých modulů. Dále je zde popsán komunikační protokol pro komunikaci mezi moduly a řídicím modulem a PC. Následuje podrobný popis návrhu a realizace regulátorů motorů přední a zadní nápravy. Jedna část práce je věnována měření parametrů jednotlivých modulů a měření přechodových charakteristik pro stanovení kvality regulace. Poslední část dokumentu je o komunikaci mezi moduly a o vlivu na funkčnost robotu v případě poruchy modulu. Přílohy obsahují kompletní schémata zapojení, strany spojů, osazovací výkresy, seznamy součástek pro všechny realizované moduly.
The aim of this thesis is to describe the electronics of autonomus outdoor robot called TIM2. TIM2 is a group project and only a part of the project is presented. First part this work is about chasses common used in robotics. Detailed description of each type of module used is described in this work. There is also described communication protocol. A controllers for front and rear axle are also described. One part of this work is measurement, it contains electronics characteristic of modules and measurement to describe quality of motor controllers. Last part of the document is about communication between modules and impact on the robot functionality in the case of failure of a module. Enclosure provides complete circuit diagrams, printed circuit boards, planting plans, lists of components for all designed modules.
Description
Citation
SITTA, M. Řízení kolového podvozku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Vilém Srovnal, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci a úspěšně zodpověděl položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO