Model pro řízení výšky vodní hladiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámit se s problematikou řízení výšky vodní hla-diny a navrhnout simulaci tohoto reálného systému. Práce se zabývá matematickým rozborem systému. Teoretické předpoklady jsou potvrzeny simulací v programu Matlab Simulink. Je vytvořen fyzický model obsahující mikrokontrolér ATmega16. Práce popisuje jednotlivé funkční části mode-lu. Pro řízení je vytvořena aplikace v Automation Studio pro programovatelný auto-mat typu Power Panel 400 od firmy B&R. Obsahuje vizualizaci technologického procesu. Na závěr jsou porovnány teoretické a reálné data modelu. Je uveden stručný manuál k modelu a zadání laboratorní úlohy.
The Bachelor’s Thesis deals with problem of water level control. Author de-sign the simulation of a real technologic process. Thesis is analyzing mathematic model of system. Mathematic model is realised in Simulink. Next point is built a model, which simulates this real technologic proc-ess. There is implemented microchip ATMega16. Thesis includes descriptions of model parts. Model is controlled with Power Panel 400 series by B&R Company. Project also contains a Visualisation of technologic process. The last points of Thesis are comparison of theoretic data with real data, com-pilation of a brief manual of model and instruction for laboratory work.
Description
Citation
KAROLA, L. Model pro řízení výšky vodní hladiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student zodpověděl všechny položené otázky a obhájil BP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO