Měření a analýza elektrokardiografických signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem mé bakalářské práce bylo seznámit se s metodikou měření elektrokardiografických signálů, jejich popisem a následnou analýzou. Během měření jsem využívala počítačový systém Biopac a program Matlab. Práce je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena na obecnou problematikou činnosti srdce, vznik, měření a popis EKG křivky. Druhá část je věnována popisu programu Biopac – využití, postup při měření a ukázka výsledků naměřeného klidového a zátěžového EKG. Třetí část popisuje samotné zpracování naměřených signálů v programu Matlab.
The aim of my barchelor’s thesis was to become familiar with the methology of measurement of electrocardiographic signals, their description and subsequent analysis. During the measurement I used a computer system Biopac and program Matlab. The work is divided into three parts. The first part is focused on general problems of the heart activity, the generation, measurement and description of ECG curves. The second part is devoted to a description of the systém Biopac – recovery, procedure for the measurement and results measured sleep and stress ECG. The third part describes the actual processing of measured signals in Matlab.
Description
Citation
ZIMÁKOVÁ, J. Měření a analýza elektrokardiografických signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Studentka prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO