Neuroinformatika a sdílení dat z lékařských zobrazovacích systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předložená diplomová práce se zabývá problematikou skladování a sdílení primárních neurozobrazovacích dat. Práce obsahuje mj. organizační a informatické aspekty sdílení obrazových dat v multicentrických studiích s obrazy mozku z magnetické rezonance. Součástí práce je technické řešení sdílení dat včetně návrhu webového rozhraní pro práci s obrazovými daty v databázi.
The presented master's thesis deals with the issue of storing and sharing data from medical imaging systems. This thesis, inter alia, consists of organizational and informatics aspects of medical imaging systems data in multicentric studies containing MRI brain images. This thesis also includes technical design of a web-based application for image data sharing including a web interface suitable for manipulation with the image data stored in a database.
Description
Citation
KLIMEK, M. Neuroinformatika a sdílení dat z lékařských zobrazovacích systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) Ing. Zenon Starčuk, CSc. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Šenkyřík (člen)
Date of acceptance
2010-06-07
Defence
Student správně zodpověděl dotaz oponenta, jak je řešen problém anonymizace záznamů na základě rodného čísla v případě, že pacient rodné číslo nemá. Zároveň také zodpověděl dvě další otázky oponenta týkající se výběru použitelné technologie pro webový server. Odpověď byla dostatečně vyčerpávající. Prof. Provazník vznesl dotaz ohledně databáze, jenž student správně a pohotově zodopověděl. Ing. Starčuk se ptal na proces anonymizace, student odpověděl jednak správnou informací z oblasti legislativy týkající se dotazu a zároveň i nastínil jeho technické řešení. Svou odpověď demonstroval rovněž na svém programu. Ing. Starčuk dále konkretizoval svůj dotaz o šifrování jména pacienta, student opět zodpověděl dotaz pohotově a s porozuměním. Prof. Provazník se dotázal, zda student vycházel při tvorbě své práce z legislativních požadavků, student zodpověděl vhodně tím, že možnosti anonymizace byly před tvorbou programu diskutovány se školitelem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO