Aplikace inteligentních senzorů teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem práce bylo seznámit se s dostupnými inteligentními senzory teploty od různých výrobců a prostudování jejich vlastností. Po tomto kroku následoval výběr vhodného teplotního senzoru a mikrokontroleru (MCU) pro měření a zpracování teploty. Na trhu se vyskytují výrobky od různých firem jako jsou: Analog Devices, Microchip, Dallas, Maxim, National Semiconductor, Texas Instruments, Smartec aj. Všechny tyto firmy nabízí nejen teplotní čidla, ale i mikrokontrolery. Každý výrobce má svou realizaci komunikace teplotních čidel. V práci je uvedeno schéma zapojení mikrokontrolerem řízeného modulu pro měření teploty využívajícího inteligentní senzor teploty a návrhy desek plošných spojů.
The aim of this study was to acquaint with smart temperature sensors from different producers and to study their properties. The following step was to choose a suitable temperature sensor and a microcontroller (MCU) for measuring and temperature processing. On the market there are products from different firms such as Analog Devices, Microchip, Dallas, Maxim, National Semiconductor, Texas Instruments, Smartec etc. All those firms offer not only temperature sensors, but also microcontrollers. Every producer has its own realization of the inter-sensors communication. In this study there are introduced a wiring diagram of a microcontroller driven module for a temperature measuring making use of a smart temperature sensor and also designs of printed circuit boards.
Description
Citation
BOHUTÍNSKÝ, J. Aplikace inteligentních senzorů teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO