Hodnocení struktur spojů pájek s deskami plošných spojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se v teoretické části zabývá základními principy rastrovacího elektronového mikroskopu a environmentálního rastrovacího elektronového mikroskopu. Součástí práce je popis signálů vzniklých po dopadu elektronů na vzorek a jejich možností detekce v uvedených mikroskopech. Praktická část práce je věnována zkoumání kvality spojů pájených odlišnými metodami na deskách plošných spojů po různém namáhání při použití vizuální kontroly, světelného mikroskopu a environmentálního rastrovacího elektronového mikroskopu. Získané údaje jsou vyhodnoceny a shrnuty.
The theoretical part of the diploma thesis deals with the basic principles of the scanning electron microscope and the environmental scanning electron microscope. A description of the signals generated by an electrons incidence onto a specimen and detection options of these signals in the mentioned microscopes is included in the work. The experimental part of the work concerns an examination of a quality of several joints soldered by different methods on the printed circuit boards after different stresses by use of a visual check and the instruments of the light microscope and the environmental scanning electron microscope. The acquired data are evaluated and summarized.
Description
Citation
JAKUBEC, J. Hodnocení struktur spojů pájek s deskami plošných spojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s podstatnou částí své závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1. Jakým způsobem byla sledována kvalita pájky na rozhraní? 2. Jak velké vzorky byly použity?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO