Výroba elektrické energie z bioplynu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je rozbor a popis problematiky kombinované výroby elektrické energie a tepelné energie z bioplynu. Bioplyn patří do kategorie obnovitelných zdrojů energie. První část práce je věnována výrobě a vzniku bioplynu. Jsou zde popsány jeho vlastnosti, a je zde uvedeno jeho srovnání s dalšími alternativními palivy. Ve druhé části práce jsou popsány principy dostupných kogeneračních systémů. Rozdělení kombinované výroby energií a popsání energetických parametrů. Řešení problematiky konstrukčního provedení u konkrétní jednotky na výrobu elektrické a tepelné energie. Zhodnocení ekonomických hledisek kombinované výroby.
The main goal of this bachelor thesis is an analysis and description of a combined production of thermal and electrical energy from biogas. Biogas belongs to the category of renewable energy. The first part is devoted to the biogas production. There are also described its properties and its comparison with other alternative fuels. The second part describes the principles of available cogeneration systems and their parameters. Design and analysis of a cogeneration system for a given biogas plan. Evaluation the economic aspect of cogeneration.
Description
Citation
KOVÁŘ, M. Výroba elektrické energie z bioplynu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
Ing. Pavel Seichter, CSc. (předseda) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Vít Kermes, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO