Metody posuzování poškození motorových vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na posouzení různých možností oprav havarovaných vozidel s ohledem na jejich opětovné navrácení do provozu. Součástí práce je obecný postup oceňování ojetých motorových vozidel a havarovaných motorových vozidel. Na příkladu jsou dále aplikovány metody různého přístupu k opravě vozidla a následně vyhodnoceny jejich výsledky. Z dostupných metod byly použity: oprava v autorizovaném servisu s originálními díly, neoriginální servis s neoriginálními díly a oprava svépomocí za použití dílů z jiných havarovaných vozidel.
Work is focused on assessing various options repairs damaged vehicles with regard to their reintroduction into service. Part of this work is the general procedure of valuation of used motor vehicles and damaged vehicles. For example, are also applied various methods of access to vehicle repair and subsequently evaluated their results. The available methods were used: repair to authorized service center with original parts, servicing non-genuine with non-original components and repair yourself, using components from other damaged vehicles.
Description
Citation
ROUSEK, A. Metody posuzování poškození motorových vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO