Vliv teploty na dielektrické vlastnosti epoxidových licích pryskyřic plněných mletou slídou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na teoretický rozbor základních vlastností dielektrik a na vyšetření těchto vlastností u vzorků licí epoxidové hmoty plněných práškovou slídou a to v závislosti na teplotě a obsahu plniva v materiálu. Sledovanými veličinami jsou vnitřní rezistivita, relativní permitivita a ztrátový činitel. Práce se také zabývá citlivostí materiálu na vlhkost a vlivem vlhkosti na sledované veličiny.
The paper is focused on theoretical analysis of the basic characteristics of dielectrics, especially on the examination of these qualities at samples of epoxy sealing compound filled with powder mica, and their dependance on the temperature and the content of filling in the material. The measured quantities are inner resistivity, relative permitivity, and loss factor. The paper also deals with the sensitivity of the material to humidity, and through the influence of humidity to the other measured quantities.
Description
Citation
RÁČEK, T. Vliv teploty na dielektrické vlastnosti epoxidových licích pryskyřic plněných mletou slídou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s podstatnou částí své závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Jak jste zajistil homogenitu směsi? Jak jste zajistil během tuhnutí že se slída neusadí na dně směsi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO