Přístrojový transformátor napětí venkovního provedení.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Stěžejní částí diplomové práce je provedení rozboru funkce přístrojového transformátoru napětí s pomocí náhradního schématu a fázorových diagramů. U prvků náhradního schématu je řešen jejich vliv na chyby přístrojového transformátoru napětí a dále je pojednáno o magnetických materiálech používaných pro magnetické obvody přístrojových transformátorů napětí. Práce je doplněna o obrázky znázorňující uspořádání vinutí a magnetického obvodu v 3D modelu.
The function analysis of instrument voltage transformer with the aid of his equivalent diagram and his phasor diagrams is main part of my masters thesis. I solve the influence and errors of his equivalent diagram’s elements on this instrument voltage transformer. Than I talk about suitable magnetic materials using for instrument voltage transformers. There are 3D pictures which show lay-out of instrument voltage transformers’s windings and his magnetic circuit.
Description
Citation
VELEŠÍK, P. Přístrojový transformátor napětí venkovního provedení. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) Ing. Tomáš Nepustil (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student prezentoval práci na téma přístrojový transformátor napětí. Popsal části své práce a vysvětlil zapojení napěťového a proudového transformátoru. Popsal náhradní schéma a uvedl příslušné vztahy. Vysvětlil fázorový diagram přístrojového transformátoru. Prezentoval diagram vypočtených chyb a popsal ho. Student odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO