Aktivní tlumič výfuku spalovacího motoru.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této práce jsou aktivní tlumiče výfuku spalovacího motoru. Práce je zaměřena na popis funkce takových to tlumičů a na jednotlivá technická provedení včetně systémů, velice se blížících těm aktivním. Dále práce popisuje použití obdobných systémů u motocyklů a to jak s motorem čtyřtaktním, tak s motorem dvoutaktním.
The object of this thesis are the active exhaust mufflers of internal combustion engines. This thesis is specialized on function description such a mufflers and on a technical design, including systems, which are very similar to those active systems. Further work describe the using analogous systems at motorcycles and it how with four stroke engines so with two stroke engines.
Description
Citation
HURT, L. Aktivní tlumič výfuku spalovacího motoru. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO