Využití laserinterferometru Renishaw pro měření přímosti a rovinosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá měřením přímosti a rovinnosti a jeho vyhodnocením. K měření je použit laserinterferometr firmy Renishaw. Cílem této práce je naměřit hodnoty přímosti na pojezdu měřícího mikroskopu, dále rozkódovat výpočetní metody vedoucí ke grafům přímosti, přepočítat z naměřených hodnot dle ČSN a porovnat výsledky softwaru a výsledky dosažené dle ČSN. Měření rovinnosti je aplikováno na desce před lapováním (povrchová úprava) a po měn a tyto výsledky jsou vzájemně porovnány.
This diploma dissertation deals with straightness and flatness measurement and data evaluation. For all measurements laserinterferometer Renishaw has been used. The main purpose of this diploma work is to get values of straightness on the travel of microscope, decrypt computing methods leading to graphs of straightness, re-count it by ČSN standards and compare both sets of graphs. Flatness measurement is performed on a desk before and after lapping and these results are compared.
Description
Citation
LEŠANOVSKÝ, J. Využití laserinterferometru Renishaw pro měření přímosti a rovinosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení jakosti
Comittee
Ing. Jaroslav Krábek (předseda) Ing. Vladislav Mazúrek, MBA, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) PhDr. Vladimír Hřebíček (člen) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Pata, Dr. (člen) doc. Ing. Vasilij Teš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO