Obnova a nové využití Svatotomášského dvora v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem práce je rekonstrukce hospodářského dvora z 80. let 19. století. Zemědělské a hospodářské využití areálu již v dnešní době není v centru města žádoucí, proto je třeba najít nové funkční využití. Vzhledem k poloze stavby (v blízkém okolí jsou Kaunicovi a Listovy vysokoškolské koleje, fakulta práv MU, fakulta stavbní VUT a gymnázium) považuji jako vhodné využití studentské centrum. Součástí areálu jsou přednáškové sály, studovna, dvě multifunkční venkovní hřiště, kavárna, restaurace, bowling, herna stolního fotbálku a kulečníku. Při ulici Veveří jsou komerční pronajímatelné prostory. Cílem práce je vytvořit zelenou klidovou zónu v centru města Brna, určenou k relaxování, studiu, pobavení i sportu.
The content of this work is the reconstruction of a agricultural courtyard from the 80th of the 19th century.Nowadays Agricultural and economic use of the compound is not as wanted as it was in the past, so it is necessary to find new functional use. Due to the location of buildings (in the vicinity are Kaunicovi List's university and colleges, faculty rights MU Faculty stavbní BUT and high school) leads me to an idea of the Student Center. The compound contains lecture ( meeting ) halls, study room, two multi-purpose outdoor playground, cafe, restaurant, bowling alley, game room with table football and billiard. There are commercial leasable space in. The goal is to create a green quiet zone in the city center of Brno, designed to relax, study with possibility of entertainment and sports events.
Description
Citation
ČEJKA, T. Obnova a nové využití Svatotomášského dvora v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO