Termočlánkový snímač teploty (TST)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce poskytuje ve své první částí ucelený přehled zabývající se měření teploty termočlánkovým snímačem a s ním spojenou problematikou. Dále jsou uvedeny základní informace o činnosti Peltierova článku a principu kovových odporových snímačů teploty. Jednou z hlavních částí je návrh a realizace laboratorního pracoviště pro výuku v kurzech BMFV, MSNV a MMNV, za kterou následuje porovnání termočlánkového snímače a odporového snímače. Na konci práce jsou uvedeny naměřené experimentální výsledky.
This thesis is parted to several sections. Firstly is dealt about problems of measuring temperature with thermocouple sensors. Secondly are described basic principles of thermoelectric modules and resistance temperature detectors. Thirdly is written about design and realization of workplace for BMFV, MSNV and MMNV classes. Finally is shown results of experimental measurement.
Description
Citation
PŘIDAL, O. Termočlánkový snímač teploty (TST) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Bakalářská práce byla obhájena s výhradami. Všechny položené otázky oponenta a komise byly úspěšně zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO