Softwarové vybavení měřicí trati

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce shrnuje teorii měření průtoku snímači diferenčního tlaku, zejména normalizovanou clonou, a teorii týkající se měření víceotvorovou rychlostní sondou. Je~stručně popsáno programovací prostředí LabVIEW a měřicí trať průtoku pro kterou byl vytvořen software. V práci je následně popsán návrh samotného programu a zejména jeho finální realizace. Program umožňuje sledování aktuálního dění na měřicí trati, ukládání dat do souboru, podrobnou analýzu zaznamenaných dat i vytvoření protokolu o~měření. Hlavním cílem programu je určení koeficientu víceotvorové rychlostní sondy.
The master's thesis summarizes the theory of flow measurement by differential pressure sensors, especially by Normalized Orifice, and summarizes theory concerning Averaging Pitot Tube. It is briefly described LabVIEW programming environment and flow measuring track for which the software was developed. The thesis describes creation of concept of program and in particular its final realization. The program provide observing actual events on measuring track, saving data to file, detail analysis of stored data and creation of measurement report. The main objective is to determine the Averaging Pitot Tube coefficient.
Description
Citation
PIKULA, S. Softwarové vybavení měřicí trati [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Otázky při obhajobě: - Proč se do datového souboru neukládají spolu s ostatními parametry i konstanty přepočtu proudu z čidel na příslušné jednotky SI, aby bylo možné je následně použít, jak vyplývá z kapitoly 6.3 práce? - Diskuze formy ukládaných dat - Reynoldsovo číslo Student obhájil diplomovou práci
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO