Ladící třída pro PHP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je vytvořit pomůcku, která bude pomáhat při vytváření a ladění PHP aplikací. Práce rovněž obsahuje přehled toho, jak se v PHP zachází s chybami a výjimkami standardním způsobem. Výsledkem je snadno použitelná třída, která je snadno rozšiřitelná o další funkčnost a obsahuje všechny základní nástroje užitečné při vývoji. Další, neméně důležitou funkcí, této ladící třídy je část, která zpracovává chyby na produkčním serveru. Tato část je nezbytná, protože uživateli by se neměly zobrazovat detailní informace o chybě. Chyby totiž můžou obsahovat citlivé informace (předevšim hesla do databáze, strukturu tabulek,...). Třídu již sám v praxi používám na několika projektech a ukázala se velmi přínosnou.
The aim of this work is to create a tool that assists in developing and debugging PHP applications. It also provides an overview of how PHP handles errors and exceptions in a standard way. The result of this bachleor thesis is easy to use class that is easily extendable for additional functionality and contains all basic tools useful in development. This functions is nescessary because users should not view some detailed information about the error. Errors may contain sensitive information (especially passwords for the database, table structure,...). I am using this class in several projects and it seems to be very useful.
Description
Citation
KLUVÁNEK, J. Ladící třída pro PHP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Ivan Taufer, DrSc. (předseda) doc. Ing. Petr Kočí, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Jindřich Klapka, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen) Ing. Olga Davidová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen) Ing. František Vdoleček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO