Cermety a jejich efektivní využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá cermety jako nástrojovým materiálem. V úvodní části práce jsou uvedeny druhy, výroba, značení a vlastnosti cermetů. V hlavní části jsou pak představeny cermety v sortimentu výroby nejvýznamnějších světových producentů ná-strojů a nástrojových materiálů. V závěru práce je shrnuto hodnocení řezivosti nástroje a doporučené pracovní podmínky pro efektivní využití cermetů.
This thesis deals with cermets as a tool material. In the Preamble, the types, production, labeling and properties of cermets are analyzed. The main part of the thesis introduces cermets in the range of manufacturing by the world leading producers of tools and tool materials. The Conclusion of the thesis summarizes the evaluation of tool cutting abilities and recommended working conditions guaranteeing the efficient use of cermets.
Description
Citation
HANOUSEK, P. Cermety a jejich efektivní využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Emil Svoboda, CSc. (člen) doc. Ing. Ivo Kvasnička, CSc. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Kvantifikujte poměr "výkon/cena" a metodický postup. Definujte intenzitu opotřebení břitu řezného nástroje. Co je to řezivost nástroje? Z jakého důvodu se začaly vyvíjet cermety? Jaký je rozsah využití cermetů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO