Řešení a návrh manipulační dopravy u průmyslové výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem studie je podat teoretický výklad z oblasti technologického projektování, manipulační techniky a materiálových toků používaných v průmyslové výrobě. V praktické části práce jde o konkrétní podnik ve kterém měním způsob manipulační dopravy. Tato změna je podpořena ekonomickou návratností této investice.
The purpose of this study became the theoretical interpretation of the technological projection region, handling technique and material flow used in industrial production. In the practical section is presented the concrete company where we change the method of manipulation transportation. This change is suppported by economical investment return of this capital cost.
Description
Citation
NOVOTNÝ, P. Řešení a návrh manipulační dopravy u průmyslové výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ľubomír Šooš (člen) doc. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Jakým způsobem by bylo možno stanovit návratnost vložených prostředků u obou variant analyticky (bez použití softwaru Kauza-X)? 2. Jaký je popis os u grafu v prezentaci "Zjednodušené ekonomické zhodnocení"? 3. Vysvětlete parametry technického výkresu. 4. Jak byla zvolena součást (reprezentant) pro analýzu manipulace s materiálem? 5. Proč byly při výrobě ozubeného kola kombinovány dvě technologie? 6. Je možné pro výrobu ozubení na zvolené součásti použít libovolnou technologii? 7. Je možno pro manipulaci s materiálem v popisovaném závodě použít stávající manipulační zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO