Miniaturní antény pro mobilní komunikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá technikami zmenšování rozměrů planárních antén, při současném zachování důležitých parametrů pro použití v mobilních komunikacích. V simulátoru IE3D byla navržena anténa, pracující v pásmu ISM 2,4GHz, která byla následně zmenšována, za pomoci metod popsaných v této práci. Vznikla tak sada antén, z nichž byly vybrány 2, které byly vyrobeny a proměřeny. Naměřené výsledky byly srovnány se simulací a zhodnoceny rozdíly.
This bachelor thesis deals with downsizing techniques of planar antennas, while keeping important parameter for usage in mobile communications. In software IE3D there was designed antenna, working in ISM 2,4GHz band, which was downsized by methods described in this thesis. A group of antennas was created, 2 antennas were chosen, produced and measured. Results of measuring were compared with simulation and differences were evaluated.
Description
Citation
KOUNEK, M. Miniaturní antény pro mobilní komunikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen) Ing. Petr Černý, Ph.D. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student reprezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO