Nízkofrekvenční výkonový zesilovač ve třídě D s přepínačem vstupů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této bakalářské práce je nízkofrekvenční zesilovač ve třídě D s přepínačem vstupů a korekčním předzesilovačem. Předzesilovače je tvořen obvodem TDA1524A od firmy Philips. Výhodou tohoto obvodu je použití jednoduchých potenciometrů, a díky řízení všech korekcí napětím se neprojeví šum potenciometrů při ladění. Jádrem výkonového stupně je obvod TDA7490 od firmy STmicroelectronics. Je to stereofonní výkonový zesilovač ve třídě D s výkonem 2 x 25W.
This thesis deals with a Class D low-frequency amplifier in class D with an input selector and a tone preamplifier. The preamplifier consists of a Philips TDA1524A electrical circuit. The advantages of this circuit are the usage of simple potentiometers and the absence of potentiometer electronic noise when tuning due to the voltage control of corrections. Core power module is a STmicroelectronics TDA7490 electrical circuit. It is a stereophonic 2 x 25W Class D audio power amplifier.
Description
Citation
KRMELA, T. Nízkofrekvenční výkonový zesilovač ve třídě D s přepínačem vstupů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hazdra, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO