Napěťový zesilovač pro generování elektrického pole definovaného průběhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a praktickou realizací napěťového zesilovače pro generování elektrického pole definovaného průběhu. V první části je uveden návrh funkčního generátoru a stejnosměrného symetrického napájecího zdroje. Ve druhé části je uveden návrh a simulace výkonového zesilovače ve třídě A a vysokonapěťového stejnosměrného zdroje. Poslední část tvoří měření na funkčním generátoru, výkonovém zesilovači a vysokonapěťovém zdroji.
This bachelor’s thesis is about design and practical realization of the voltage amplifier for generating an electric field defined trace. First part is introduced design of function generator and a DC power supply symmetric. In the second part is the design and simulation of power amplifier in class A and high voltage DC source. The last part is consists of measurements on a function generator, power amplifier and high voltage DC source.
Description
Citation
NEDBAL, J. Napěťový zesilovač pro generování elektrického pole definovaného průběhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen) Ing. Petr Černý, Ph.D. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student reprezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO