Kotle na spalování biomasy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V současné době jsou si lidé již plně vědomi toho, jak drahá je energetická závislost na fosilních palivech. Snaha snížit tuto závislost jde ruku v ruce s ekologickými limity, které omezují produkce nebezpečných sloučenin. Biomasa je palivo které nevytváří velké množství sloučenin síry a oxid uhličitý vznikající při spalování je v uzavřeném koloběhu. Různé druhy biomasy mají různou výhřevnost a tedy různé nároky na množství potřebné pro výrobu MWh. Proto je třeba volit palivo s ohledem na dostupnost v dané lokalitě.
At present, people already fully aware of how expensive it is energy dependence on fossil fuels. Trying to reduce this dependence goes hand in hand with environmental limits, which restrict the production of dangerous compounds. Biomass is a fuel that does not create large amounts of sulfur and carbon dioxide generated during combustion is in a closed cycle. Different types of biomass have different calorific value, and therefore different demands on the quantity needed to produce MWh. It is therefore necessary to choose the fuel with regard to the availability of in the site.
Description
Citation
KNICHAL, J. Kotle na spalování biomasy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Stanislav Veselý, CSc. (člen) Ing. Bedřich Heinze (člen)
Date of acceptance
2008-11-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO