Informační systém pro překladatelskou agenturu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a implementací informačního systému pro konkrétní překladatelskou agenturu. Informační systém řeší administraci pracovníků a projektů. Klíčovou složkou systému je víceúrovňové zpracování dotazů na neznámé pojmy od externích pracovníků v rámci této překladatelské agentury a jejich zpětné odeslání pracovníkům, dále rozesílání dalších informačních dokumentů pracovníkům, plánování zdrojů a vyhodnocení práce. Navržený systém je implementován jako WWW aplikace v jazyce PHP s využitím databáze MySQL a technologie AJAX.
Presented thesis deals with design and implementation of an information system for a local translation agency. The main purpose of the information system is to provide functions for effective user/project management. Key part of system is represented by a multi-level processing of terminology queries from external translators. Further features include distribution of documents to users, resource planning, and work evaluation. In order to provide instant 24/7 access, the system has been implemented as a WWW application using PHP script language, MySQL database, and AJAX technology.
Description
Citation
BRODECKÝ, R. Informační systém pro překladatelskou agenturu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inženýrská informatika a automatizace
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc. (místopředseda) RNDr. Jaroslav Pelikán, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jindřich Klapka, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Ošmera, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-11-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO