Návrh experimentálního zařízení řízeného z prostředí Matlab-Simulink pro měření statických charakteristik akcelerometru.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je návrh experimentálního zařízení pro měření statických charakteristik akcelerometru řízeného z prostředí Matlab-Simulink. Tím se rozumí zpětná informace z akcelerometru o náklonu plošinky ve stupních a vyobrazení prostorových histogramů. Zařízení je realizováno jako rotační plošinka z jedné strany rotačně uložena na hřídelce krokového motoru a z druhé strany na hřídelce aritmetického potenciometru. Mezi dílčími úkoly práce bylo seznámení se s kartou MF624, Real Time Toolboxem a řízením krokových motorů.
The aim of the work is a design of an experimental device for an accelerometer static charakteristics measurement via Matlab-Simulink. That means a feedback from accelerometer with a tilt in degrees and display threedimensional histograms. The device is realized as a rotary platform hold on a shaft of stepper engine by one side and by the second side on a shaft of arithmetical potenciometer. Between the partial objective of the work was the acquainting with a card MF624, Real Time Toolbox and controling stepper engines.
Description
Citation
MALINA, A. Návrh experimentálního zařízení řízeného z prostředí Matlab-Simulink pro měření statických charakteristik akcelerometru. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Zapoměl, DrSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Michal Kotoul, DrSc. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (člen) prof. Ing. Ctirad Kratochvíl, DrSc. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce na velmi dobré úrovni
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO