Měření povrchu jehlic jehličnanů technikami MR tomografie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci se pojednává o tomografii na principu magnetické resonance a vyhodnocení nasnímaných obrázků jehlic jehličnanů. Nejprve jsou popsány fyzikální základy magnetické resonance a metody snímání objektů. Další část se věnuje grafickému předzpracování, sestávajícího se z potlačení šumu a segmentace obrazu. Dále je rozebrán návrh a popis aplikace na vyhodnocení povrchu jehlic. V poslední části se nachází výsledky z experimentálního měření několika vzorků. Přiložené dokumenty obsahují zdrojové kódy v jazyce Matlab.
This bachelor thesis deals with the tomography based on magnetic resonance and evaluation of scanned images of conifers needles. At first, it is described the physical basis and methods of magnetic resonance scanning of objects. Another part is devoted to graphical preprocessing, which consist of noise suppression and image segmentation. After that there are described the design and algorithm for parameter estimation implemented to the application. The first experimental measurements were lightly discussed and evaluated in the last part of the work. In the last part there are discussed results of the experimental measurement. The attached documents contain the source code in Matlab language.
Description
Citation
HLADÍK, R. Měření povrchu jehlic jehličnanů technikami MR tomografie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hazdra, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO