Návrh a konstrukce dvojité Crawfordovy komory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Dvojitá Crawfordova komora, někdy též nazývaná jako TEM komora, je zařízení používané pro měření elektromagnetické kompatibility (vyzařování a odolnost vůči záření) a také pro biologické aplikace. Tato bakalářská práce je zaměřena na použití a návrh dvojité Crawfordovy komory a na měření elektromagnetické kompatibility. Některé způsoby měření jsou popsány a poukázány jejich výhody a nevýhody. Tento typ komory je jednoduchý jak pro návrh tak pro konstrukci a vykazuje dobré rozdělení elektromagnetického pole uvnitř komory. Komoru jsme navrhovaly pro charakteristickou impedanci 50? a pro měření na frekvencích do 1GHz.
Dual Crawford cell is also known as dual TEM-cell (Transversal Electromagnetic Mode cell). It is device used for electromagnetic compatibility measurement (emission and immunity) and for biological application. This papers is focused on usage and design dual Crawford chamber and measuring of their electromagnetic compatibility. There are shown their advantages and disadvantages. This type of cell is simple for design and for the construction too. Construction of dual Crawford chamber with characteristic impedance of 50? for measure in 1GHz range was calculated.
Description
Citation
HALODA, J. Návrh a konstrukce dvojité Crawfordovy komory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Jiří Konečný, Ph.D. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Doc. Fiala: Jaké jste používal typy konektorů a máte zaručené jejich vlastnosti? Jak jste navazoval konektor na vnitřní článek komory? Prof. Kasal: Jaké je rozložení pole (vid) uvnitř komory? Doc. Nováček: Jak pole proniká z jedné dutiny do druhé?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO