Technologie výroby součástek solárních panelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na návrh technologie výroby součástek solárních panelů v sériové výrobě s počtem 9 000 ks za rok. Součástí práce je rozbor konstrukce všech součástek na zařízení odlučovač vzduchu. Pro vybrané představitele jsou navrženy varianty polotovarů, výběr nejvhodnější varianty podle normy spotřeby materiálu a z praktického hlediska. Podle vybrané varianty je navržen technologický postup s výrobními návodky a ekonomické vyhodnocení.
This work is focused on a proposal of technological production process of components of a solar panel. The proposal of technological production process is suggested in terms production series of 9000 of pieces per year. The work also contains an analysis of construction of all components of the air separator equipment. There are suggested variants of stocks for some of the components. It also includes a selection of the most favourable variant in terms of material usability and practical aspect as well. There is an technological production process designed by the chosen varinat including of a production instructions.
Description
Citation
MIDRLA, Z. Technologie výroby součástek solárních panelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Stran 48: ,, Jelikož výpočty vedlejších časů nejsou řešeny v rámci bakalářské práce, tak se volí jako 10 - 15 % ze strojního času." Proč není v bakalářské práci nastíněn výpočet vedlejších časů? Podle jakého kritéria se zvolila hodnota 10 - 15 % ze strojního času? Byla by kompletace jednotlivých dílů ve finálním sestavu ,,Odlučovače vzduchu" možná za pomocí jiné svařovací technologie než TIG? Proč není v technicko-ekonomickém vyhodnocení proveden výpočet také pro součást ,,Základová deska", jako je tomu u součásti ,,Horní uzávěr"? Strana 10: ,,Protože v solárním systému nesmí být vzduch, tak se používá zařízení, které se nazývá odlučovač vzduchu (obr. 1), který se bude z hlediska technologie výroby řešit v této bakalářské práci." Proč nesmí být v solárním systému vzduch? Bude se Vámi navržená technologie výroby jednotlivých dílů pro zařízení ,,Odlučovač vzduchu" realizovat, nebo se již realizovat v praxi? Jak se dostane vzduch do soustavy? Na jakých jiných pilách by se dal daný díl řezat? Proč jste volil pásovou pilu? Jaké přednosti a negativa má pásová pila? Jaké jiné varianty dělení materiálu byste navrhl (paprskové dělení materiálu)? Považujete 50% využití stroje za dostatečné? Při aplikaci obráběcího centra jste počítal s konstantními otáčkami nebo konstantní řeznou rychlostí? V kterých případech budou výhodnější konstantní otáčky a kdy konstantní řezná rychlost? Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO