D/A převodník pro CD/DVD přehrávač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce pojednává o návrhu a konstrukci D/A převodníku pracujícího v oblasti audio signálů s digitálním rozhraním SPDIF. V teoretické části je obsažen návrh blokové struktury modulu D/A převodníku s předpokladem realizace pomocí přijímače digitálního signálu Cirrus Logic CS8414 a D/A převodníku CS4334. V praktické části je návrh detailního obvodového schéma převodníku, návrh desky plošných spojů a stanovení konstrukčních podkladů pro realizaci. Dále je zde pojednáno o samotné konstrukci a oživení modulu D/A převodníku. V experimentální části práce je pojednáno o ověření funkčnosti přípravku a všech jeho režimů a dále měřením ověřeny všechny jeho funkce. Naměřené výsledky jsou zde zpracovány formou standardního protokolu o měření. Převodník lze využít jako samostatný modul připojený k CD nebo DVD přehrávači, kde na výstupech převodníku bude připojen audio zesilovač s reproduktory.
Bachelor thesis deals with the design and construction of D/A converter used in the area of audio signals with digital interface SPDIF. In the theoretical part of the thesis the design of block structure of the D/A converter module is included with assumption on realization by receiver of the digital signal Cirrus Logic CS8414 and D/A converter CS4334. In the practical part of the thesis the detailed wiring scheme of D/A converter, printed circuit board design, parts layout and construction design for implementation are presented. In the experimental part of the thesis the functionality of the D/A converter is tested and verified including the measurement results. Measured results are presented in the form of standard protocol. D/A converter can be used as stand alone module and connected to CD or DVD player. At the converter outputs audio amplifier and speakers can be connected.
Description
Citation
VOMOČIL, V. D/A převodník pro CD/DVD přehrávač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Sedláček, CSc. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO