OPTIMALIZACE ODLITKU ŠTÍTU ASYNCHRONNÍHO ELEKTROMOTORU

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je optimalizace štítu asynchronního motoru. V práci jsou uvedeny výsledky modální a deformačně-napěťové analýzy počítané na modelu štítu, který je v současnosti vyráběn. K řešení tohoto problému bylo využito výpočtového systému Pro/MECHANICA, který je založen na metodě geometrických elementů – GEM. Hlavním výstupem práce je návrh dvou nových optimalizovaných modelů štítu elektromotoru a jsou zde uvedeny výsledky modální a deformačně-napěťové analýzy spočítané pro tyto modely. Součástí práce je také návrh a technicko-ekonomické vyhodnocení způsobů odlévání, pomocí nichž by se dal nový štít vyrábět.
The subject of this diploma thesis is to optimize the shield of asynchronous motor. In the thesis are given results of modal and the strain-stress analysis made for model of the shield, which is currently produced. To resolve this issue was used CAE programming system Pro/MECHANICA, which is based on method of geometric elements – GEM. The main output of this work is proposal of two new optimized shields of asynchronous motor and for these are presented results of modal analyse and the strain-stress analysis. Part of the thesis is design and technical-economic evaluation of casting methods for new shield production.
Description
Citation
DÍTĚ, P. OPTIMALIZACE ODLITKU ŠTÍTU ASYNCHRONNÍHO ELEKTROMOTORU [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inženýrská mechanika a biomechanika
Comittee
prof. Ing. Josef Rosenberg, DrSc. (předseda) Ing. Milan Roučka, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (člen) doc. Ing. Miloš Vlk, CSc. (člen) prof. Ing. Eduard Malenovský, DrSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Jan Vrbka, DrSc., dr. h. c. (člen) prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Diplomant seznámil zkušební komisi se svojí diplomovou prací během 17 minut a následně odpověděl na otázky oponenta a členů komise
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO