Návrh progresivní technologie výroby střižného nástroje.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Návrh progresivní technologie výroby střižného nástroje. Popis střižného nástroje a střižného procesu, rozbor stávajících technologií výroby střižného nástroje. Navržení dvou variantních technologií výroby dané střižnice metodou konvenční a nekonvenční, vypracování technologických postupů a programů na vybrané NC stroje, jejich porovnání a technickoekonomické vyhodnocení se závěrem s doporučením pro využití v praxi.
Proposal progressive technology of production shearing tools. Description shearing tools and shear of the process, analysis current technology production shearing tools. Proposition two variant technology production given to dies method conventional and unconventional, elaboration technological progress and programmes on choice NC machinery, their comparison and technical economic evaluation in fine with recommendation for usage practically.
Description
Citation
VEJREK, T. Návrh progresivní technologie výroby střižného nástroje. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (člen) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) doc. Ing. Dušan Štekláč, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta i dalších členů komise. Konvenční a nekonvenční metody obrábění. Přesnost strojních časů vypočtených aplikací SurfCAM (viz DP). Jak se vyrábí dutina střižníku? Úkosy u střižnice. Jaké bude pořadí tepelného zpracování a obrábění u střižnice? Existuje riziko, že by se mohla součástka z DP při kalení zdeformovat? Na jakou drsnost měly být střižníky a střižnice zpracovány? 19436 - co je to za materiál? Jaká hranice obsahu uhlíku v Fe-Fe3C diagramu rozděluje oceli a litiny? Cr - je austenitotvorný nebo feritotvorný? Je ledeburitická ocel ocelí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO