Řízení modelu jeřábu komunikujícího protokolem Modbus TCP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Modbus TCP je protokol pro komunikaci po ethernetovém rozhraní. Cílem této práce je realizace řízení daného modelu jeřábu z osobního počítače pomocí daného zařízení komunikujícího protokolem Modbus TCP přes ethernetové rozhraní. Řízení je realizováno z uživatelské aplikace naprogramované v C# a z webového rozhraní běžícího na vytvořeném HTTP serveru. Oboje rozhraní využívá vytvořenou knihovnu, která je naprogramována v jazyce C a komunikují přes Modbus TCP se zařízením Modicon Momentum, které interpretuje příkazy Modbus protokolu na standardní průmyslové vstupy a výstupy pro procesní instrumentaci, která ovládá model jeřábu.
Modbus TCP is a protocol for communication via ethernet bus. Goal of this work is realization of control of gantry crane model from personal computer. It is accomplished by Modbus converter, which communicates via ethernet bus. There are two ways of controlling. By graphic user application written in C# or by web pages running on created HTTP server. All services use created library, which is written in C language and communicates via Modbus TCP with Modicon Momentum unit. This unit interprets orders in form of Modbus protocol to controlling of standard industry inputs and outputs for process instrumentation. This process instrumentation is binded to control the gantry crane model.
Description
Citation
ARM, J. Řízení modelu jeřábu komunikujícího protokolem Modbus TCP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO