Řešení hostingových služeb na open source platformách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této práce je popsat komplexní řešení web-hostingového serveru založeného výhradně na svobodném software. Takový server by měl poskytovat základní služby jako poštovní nebo www server. V práci je popsána instalace hostujícího operačního systému Unixového typu (konkrétně GNU/Linux). Dále jsou v práci rozebrány problémy jednotlivých služeb, vybráni konkrétní zástupci v podobě svobodného software, jejich instalace a konfigurace. I když je v textu popisována realizace konkrétní aplikace, některé části textu obsahují obecné informace týkající se instalace a zabezpečení linuxových serverů.
The main point of this work is to describe complex solution of web-hosting server based on free software. This should provide main services such a post or www server. The work describes instalation of Unix(GNU/Linux) operating system. In addition are described individual services, evolved conrete implementations and also is spoken their installation and configuration. Though this text describe implementation of concrete application, some part of thist text contains generally information about installation, configuration and securing of linux servers.
Description
Citation
MATĚJÍČEK, O. Řešení hostingových služeb na open source platformách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Petra Lambertová (člen) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Jak je tato aplikace v praxi použitelná? Z jakého důvodu linuxová distribuce Fedora Core nevyhovovala požadavkům firmy? Řešil jste možnosti použití Open Source produktů pro komerční využití? Jakým způsobem jsou zabezpečeny přenášené informace při přihlášení administrátora?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO