Zaměření románských sklepních prostor v Praze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá skutečným zaměřením románských sklepních prostor v lokalitě Praha 1 – Malá Strana, ul. Karmelitská. V dané lokalitě je vybudována měřická síť pro podrobné geodetické zaměření. Měřická síť je připojena do závazných referenčních systémů - souřadnicový systém S-JTSK a výškový systém Bpv. Ve sklepních prostorech je realizováno podrobné měření a naměřená data jsou zpracována ve vhodném programu. Na jejich základě je vyhotoven prostorový model a výkresová dokumentace - půdorys a řezy v požadovaných místech. Půdorys sklepních prostor je ve výkresové dokumentaci zobrazen v měřítku 1:50 a řezy jsou v měřítku 1:50. Výsledky práce budou sloužit jako dokumentace současného stavu románských sklepních prostor.
This diploma thesis concerns in the real measurement of Roman cellar areas in Prague 1 – Lesser Town, Karmelitská Street. A surveying structure for detailed area geodetic measurement is built up in given part of town. The surveying structure is connected to the binding reference systems – the S-JTSK coordinate system and Bpv altitude system. A detailed measurement is carried out in this cellar areas and recorded data are processed in a suitable programme. A three-dimensional model and drawing documentation – a ground plan and sections in required areas are drawn up according to this data. The ground plan of cellar areas in its drawing documentation is in 1:50 scale and the sections in 1:50 scale. Thesis outcomes will serve to document the current conditions of Roman cellar areas.
Description
Citation
KRBÁLKOVÁ, M. Zaměření románských sklepních prostor v Praze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO