Analýza vybrané firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem mé diplomové práce je provedení komplexní analýzy firmy. V práci jsou využity analýzy PESTE, Porterův model pěti konkurenčních sil, SWOT analýza a Fundamentální analýza. Na základě těchto analýz byly zjištěny nedostatky a navržena vhodní zlepšení. Hlavními problémy vycházejících z výsledných analýz je vysoké procento nákladů vynaložené na prodané zboží a špatná platební morálka odběratelů, díky nimž je firma nucena přistoupit k bankovním úvěrům. Proto je nutné tyto problémy eliminovat, a tím firma dosáhne vyšší obchodní marže a vyššího výsledku hospodaření.
The aim of this thesis is to undertake a comprehensive analysis of the company. In thesis is used in the analysis PEST Porter’s five forces model, SWOT analysis and fundamental analysis. Based on this analysis were identified shortcomings and proposed improvements. The main problems arising from the resulting analysis is a high percentage of the cost of goods sold, poor payment behavior of customers, through which the company is forced to proceed to bank loans and. It is therefore necessary to eliminate these problems that the company achieves higher margins and higher profit.
Description
Citation
MAJCHRÁKOVÁ, D. Analýza vybrané firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polák, Dr. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO