Technická analýza

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem diplomové práce „Technická analýza“ je rozbor problematiky samotné technické analýzy, konkrétněji pak modelu CAMP, který se zabývá optimalizací portfolia, dále návrh programu k jejímu výpočtu (generování potřebných výsledků). Tomuto rozboru odpovídá i struktura práce, přičemž v začátku práce jsou zmíněna důležitá teoretická východiska. Je zde rozebrán finanční systém, finanční i kapitálový trh s návazností na Burzu cenných papírů Praha, a. s. a další významné kapitálové trhy. Dále rozebírám metodologii technické analýzy, modelu CAMP a samotný zdrojový kód a popis programu Visual Basic. Poté převádím tuto metodologii do praxe a zaměřuji se na naplnění cíle práce. V neposlední řadě analyzuji možnosti, přínosy, ale i nedostatky modelu CAMP a mého programu v podmínkách českého kapitálového trhu.
The main goal of the thesis "Technical analysis" is to analyze the issue of technical analysis itself, more specifically the CAMP model, which deals with optimizing the portfolio, then design a program to calculate it (generate the required results). This analysis corresponds to the structure of the thesis, while in the beginning of the work are mentioned an important theoretical basis. There is described the financial system, financial and capital markets in connection to the Burza cenných papírů Praha, a.s. and other major capital markets. In addition, I discuss the methodology of technical analysis, CAMP model and the source code and the description of Visual Basic. Then I use this methodology in practice and focus on the goal of the work. Finally I analyze the options, benefits as well as weaknesses of the CAMP model and my program in the Czech capital market conditions.
Description
Citation
LOUB, M. Technická analýza [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-08
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO