Podpora výuky systémů pro ochranu zboží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předložená práce se zaobírá systémy na ochranu zboží. Práce je zaměřená na elektronické systémy na ochranu zboží, které jsou v zahraniční literatuře označované zkratkou EAS (electronic article surveillance). Cílem práce je podpora výuky systémů na ochranu zboží a to teoretickými i praktickými zkušenostmi. V práci se nachází systematický popis principů a technických řešení systémů na ochranu zboží, jsou tady zmíněny i jejich výhody a nevýhody. Dále jsou v práci popsané základní provozní a konfigurační možnosti zadaného kabelového, akusticko-magnetického a rádiového systému. Na tomto základě je navrhnuta laboratorní úloha, která umožňuje lépe pochopit princip činnosti systémů na ochranu zboží. V závěru práce se nachází návrh možných útoků na zadané systémy, tyhle útoky jsou popsané na základě praktických zkušeností z danými systémy a byly na dané systémy provedené. Provedení a úspěšnost útoků je popsána v poslední kapitole práce.
The thesis deals with technologies of goods protection. It is focused on electronic technologies of goods protection, which call EAS (electronic article surveillance) in foreign literature. The goal of this thesis is support for instruction in electronic surveillance of goods. This document systematically describes principle and technical solution recent electronic technologies of goods protection. There are mentioned advantages and disadvantages too. The other chapter deals with basic operating mode and configuration parameters of loop systems, acoustic-magnetic system and radio system. On the basis of this was suggested laboratory task. This task is use for better understanding of principles electronic surveillance of goods. Some possible attacks of electronic surveillance of goods are described at the last chapter of this thesis. This attacks was also realized.
Description
Citation
DANIŠÍK, M. Podpora výuky systémů pro ochranu zboží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Filip Janovič (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Seznamte členy komise s obsahem neuvedených příloh. Diskutujte o možnostech zabezpečení proti útokům na rádiové systémy. Jaké jsou konstrukční omezení smyčkových systémů? Student odpověděl na všechny otázky položené oponentem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO