Návrh animace digitálního spojovacího pole

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na rozdělení a popis druhů a vlastností pamětí používaných ve sdělovací technice. Paměť je zařízení, které je schopno zaznamenat určitou informaci a uchovat ji po určitou dobu. Paměť se používá v počítačích, v měřících přístrojích, ve spotřební elektronice atd. Hlavními vlastnostmi paměti je kapacita, rychlost toku dat, cena za bit, doba cyklu paměti. Paměti jsou rozdělovány na vnější a vnitřní. Vnější paměti jsou realizovány jako výměnná média v podobě disků či magnetofonových pásek. Slouží pro dlouhodobé uchování informací a zálohování dat. Vnitřní paměti jsou osazené většinou na základní desce. Bývají realizovány pomocí polovodičových součástek. Rozdělujeme je na RAM (random access memory) a ROM (read only memory). Dále se paměti dělí podle závislosti na napájení vzhledem k uchování informací a na různé typy pamětí používané v ústřednách. V další části této práce je popsán návrh T spínače pro první úroveň evropské PDH E1. Mezi spínače používané v digitálních ústřednách patří prostorový spínač S a časový spínač T. Podrobněji jsou rozebrány vlastnosti T spínače a popsány způsoby jeho řízení. Podle metody řízení spínače je rozdělujeme na spínače s řízeným čtením TR a s řízeným zápisem TW. Dále jsou vypočteny velikosti paměti hovorů a paměti řízení u hierarchie E1 a E2, a doba čtení a zápisu paměti u T spínače pro hierarchii E1 i E2 Výsledkem práce je návrh animace digitálního spojovacího pole, které je složeno ze čtyř T spínačů. V animaci jsou ukázány všechny úkony, které se provádějí při sestavování spojování v digitálním spojovacím poli.
This thesis describes types and parameters of memories used in communication engineering. The memory is a device which is able to record and to save information for the certain period of time. The memory is used in computers, measuring devices, consumer electronics etc. Main parameters of the memory are capacity, data stream speed, price of bit and time of memory cycle. The first part of this thesis deals with two types of memory – external and internal. External memories are removable media such as discs and magnetic tapes used for information saving and data backup for longtime period. Inner memories – in the form of semiconductive components – are mostly attached to the main panel. There are two types of inner memories – RAM (random access memory) and ROM (read only memory). The memories could be further divided according to their dependence on feeding used for memory saving. Types of memories used in switching exchanges are also mentioned in this part. The next part discusses the scheme of T switch for the first level of European PDH E1. The space switch and the time switch T belongs to switches used in digital switching exchange. In this part, the T switch, in particular the switch TR with controlled reading and the switch TW with controlled writing are described into details such as its parameters and methods of control. Furthermore, the calculation of call memory and control memory extant in E1 and E2 hierarchy are presented as well as the memory reading time and writing time of T switch in E1 and E2 hierarchy. The result of this thesis is a design of digital switching field animation that consists of four T switches. All operations, which are used in building linking of digital switching field, are shown in this animation.
Description
Citation
KUČERKA, D. Návrh animace digitálního spojovacího pole [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Petra Lambertová (člen) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Naznačte řešení animace zahrnující strukturu T-článku, obsahující paměť, její adresaci atd. Formou vývojového diagramu vysvětlete funkci a sled akcí v T-článku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO