Rozbor ekonomických a provozních požadavků na nový vlečný letoun pro AeČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je provést analýzu složení současného letového parku vlečných letounů, které jsou používány v aeroklubech v České republice. V rámci této analýzy dále provést srovnání domácích typů s používanými zahraničními typy vlečných letounů. Provést rozbor legislativních a provozních požadavků aplikovatelných na vlečné letouny provozované v ČR a v jejich rámci zpracovat postupy pro bezpečné a efektivní vlekání. Na základě těchto zjištění formulovat ekonomické a provozní požadavky, které by měl ideální letoun splňovat a srovnat tyto požadavky s vlastnostmi dostupných typů vlečných letounů na trhu.
The aim of the master's thesis is to provide the analysis of the composition of towing used by flying clubs in the Czech Republic. Another part of the analysis is the comparison of home towing types with types used abroad. Another aim is to analyse legislative and operating demands on towing types used in the Czech Republic and process procedures of safety and effective towing. Based on these findings the author formulates economic and operating requirements which an ideal tow plane should meet and compare these requirements with attributes available on the market.
Description
Citation
TITZ, T. Rozbor ekonomických a provozních požadavků na nový vlečný letoun pro AeČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Letecký provoz
Comittee
prof. Ing. Dušan Kevický, CSc. (předseda) doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Štrůbl (člen) Ing. Josef Rada (člen) Ing. Miroslav Smola (člen) Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO