Mikrofauna aktivovaného kalu biologických čistíren vod na Kroměřížsku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce se zabývá popisem a hodnocením mikrofauny aktivovaného kalu biologických čistíren odpadních vod na Kroměřížsku. Dále pak popisem a morfologickým hodnocením vloček kalu. V práci jsou popsány typy biocenózy, která se může v aktivačních nádržích vyskytnout. Jsou zde uvedeny další doprovodné metody čištění odpadních vod, jako jsou metody mechanické, chemické a fyzikálně – chemické. V experimentální části je popsán postup stanovení, použité přístroje a metody hodnocení aktivovaného kalu. V části výsledků jsou data zpracována do přehledných grafů a doprovodných tabulek. Na konci jsou výsledky zhodnoceny.
Bachelor thesis deals with the description and evaluation of micro fauna of activated sludge biological sewage waste water in Kromeriz region. Furthermore, morphological description and evaluation of sludge flocs. The thesis describes the types of biota (biocenosis), which may occur in the activation tanks. There are also mentioned other incidental methods of sewage treatment such as mechanical, chemical and physicochemical methods. The experimental section describes the experiment procedure, apparatus and methods use for assessment of activated sludge. In the results the data are processed into the synoptic charts and the accompanying tables. At the end the results are evaluated.
Description
Citation
HRUDÍKOVÁ, R. Mikrofauna aktivovaného kalu biologických čistíren vod na Kroměřížsku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biotechnologie
Comittee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Rosenberg, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Světlík, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. Diskuse doc. Rosenberg: Zastoupení MO ve fermentoru ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO