Realizace webového modulárního systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce Realizace webového modulárního systému pojednává o webových modulárních systémech. Webové modulární systémy mají za cíl umožnit vytvářet univerzální webové prezentace bez nutnosti vytváření nových systémů. Diplomová práce je rozčleněna do několika částí. V úvodu práce jsou vyzdviženy výhody modulárního řešení webových systémů a posléze je analyzován současný stav dané problematiky. V další části je navržen vlastní webový modulární systém, především jeho jádro, moduly a datový model. V závěrečné části je popsána realizace vlastního navrženého systému. Největší důraz je kladen na modularitu a na bezpečnost systému. V závěru je zhodnoceno především vlastní řešení a jeho největší výhody.
Diploma thesis Implementation of modular web based application deals with web modular systems. The aim of web modular system is to allow creating universal web presentation without necessity of creation new systems. Diploma thesis is devided into couple parts. Advantages of modular solution of web systems are highlighted in the first part and after that is analyzed the current situation of this problem. In the next part is designed own web modular system above all its kernel, modules and data model. In the final part is described own implementation of own designed system. The most stress is layed on security of the system. In the conclusion is summed up own solution and its most advantages.
Description
Citation
SUCHÝ, P. Realizace webového modulárního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Filip Janovič (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Ve své práci se zabýváte pojmem autentizace. Můžete tento pojem blíže objasnit a sdělit, jaký je rozdíl mezi autentizaci a autorizací? Pro šifrování některých datových struktur využiváte algoritmus Blowfish v režimu ECB. Můžete sdělit jaké další režimy blokových šifer znáte a jaké jsou jejich slabiny? Student při obhajobě úplně odpověděl veškeré položené dotazy jak oponenta tak členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO