Binokulární vidění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá binokulárním, neboli prostorovým viděním a stereoskopií. V první části je rozebrána fyziologie a princip prostorového vidění. Dále práce řeší realizaci synchronního snímání statické scény pomocí dvojice identických fotoaparátů. Realizace byla proveden dvojicí zrcadlovek ovládaných dálkovou IR spouští. Další kapitolou je stereoskopie, kde je řešen princip zpracování snímků v jeden výsledný prostorový obraz. Vlastní zpracování snímků pro stereoskopický obraz je řešeno metodou anaglyf. Poslední kapitola popisuje vytvořený program, který je součástí práce.
This thesis is concerned in the binocular, or a spatial vision and stereoscopy. The first part is about the physiology of spatial and principle of vision. Next point of the work is addressing the implementation of synchronous scanning of static scenes using a pair of identical cameras. Implementation was carried out by two remote-controlled IR triggers. Another chapter is about stereoscopy, which is solved by the principle of image processing at a final spatial image. Image processing of stereo images is solved by using anaglyph. The last chapter describes how to build a program that is part of the work.
Description
Citation
HANUS, R. Binokulární vidění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO