Svařování plazmou vysokopevnostních ocelí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá plazmovým svařováním vysokopevnostních ocelí. Je rozdělena na dvě části, v teoretické je popsána metoda svařování plazmou a problematika svařování vysokopevnostních ocelí. V experimentální části se mnoha zkouškami ověřuje vhodnost zvolených materiálů a parametrů plazmového svařování klíčovou dírkou. Hodnocena byla kvalita a mechanické vlastnosti svarového spoje.
This thesis deals with plasma welding high strength steels. It divided into two parts, the theoretical part described the problems of method plasma welding and welding of high strength steels. In the experimental part of the many exams test the suitability of selected materials and parameters of the keyhole plasma welding. An assessment of the quality and mechanical properties of welded joints.
Description
Citation
ŠKNOUŘILOVÁ, E. Svařování plazmou vysokopevnostních ocelí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) prof. Ing. Rudolf Foret, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Diplomantka seznámila komisi s experimentální části a závěry diplomové práce. Zodpověděla připomínky a dotazy oponenta. Dotazy komise k DP: Kde jsou trhliny při zkoušce tahem? Co je acikulární ferit? Do jakých teplot se předehřívají vysokopevnostních ocelí? Jaká je účinnost přenosu tepla u plazmového svařování? Jaké pevnosti ocelí se používají pro automobilový průmysl?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO